Banjaluka

Radojičić: Grad će riješiti problem kanalizacije spornih zgrada u Lazarevu

Gradska uprava riješiće problem kanalizacije u spornim stambenim zgradama u Lazarevu, koje, zbog bankrota investitora, nikada nisu priključena na gradsku kanalizacionu mrežu, najavio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

On je naglasio da će Gradska uprava uskoro raspisati tender za izbor izvođača za izgradnju kanalizacije u Ulici despota Stefana Lazarevića u Lazarevu, s ciljem da se cijeli ovaj posao okonča do kraja ove godine.

Loading...

Podsjećamo, o ovom slučaju smo pisali prije nešto više od 3 mjeseca: Kvart u Banjaluci godinama bez kanalizacije, rasvjete, asfalta. Stanari: Ovo je izrugivanje na naš račun (FOTO)

– Radi se o dvije stambene zgrade koje nemaju dozvolu i gdje su stanari u problemu jer je investitor bankrotirao, a dio poslova nije završen. Zbog propasti investitora, vanjsko uređenje, kanalizacija i prilaz zgradama nikada nisu uređeni – ukazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, nadležne gradske službe već su izradile i pripremile projekat za izgradnju kanalizacione mreže u ovom dijelu Lazarevu, a sada je preostalo da raspiše nabavka i izabere izvođač kako bi se do kraja godine ovaj problem konačno riješio.

Prema ugovoru sa Gradom, investitor – preduzeće „Aragosta doo“, u vlasništvu Zorana Milića, bio je dužan da o vlastitom trošku izgrađene objekte priključi na kanalizacionu mrežu i uradi prilaz zgradama, uključujući i njihovo vanjsko uređenje. Međutim, investitor je bankrotirao tokom gradnje, tako da su stanari, koji su se u međuvremenu uselili u objekat, bili prisiljeni da problem privremeno riješe gradnjom septičkih jama, koje su često izlivale i pravile probleme.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!