Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Eko toplana diže buru i poslije sezone: Predstavnici mjesnih zajednica zadovoljni grijanjem, građani nisu

Kakav je bio kvalitet gradskog grijanja protekle zime ne mogu da se usaglase ni u savjetima mjesnih zajednica, dok jedni hvale rad novog preduzeća, drugi imaju samo pritužbe.

Povodom završetka prve grijne sezone, Eko toplana organizovala je posjetu predstavnika mesnih zajednica i zajednica etažnih vlasnika, koji su mahom nahvalili novo postrojenje i istakli kako su im od januara znatno topliji radijatori u stanovima.

Ovi istupi u javnosti razljutili su međutim mnoge Banjalučane, koji su inače nezadovoljni grijanjem, a među njima i člana savjeta MZ Centar 2 Gorana Pivaševića. On tvrdi, prvo, da ga niko iz savjeta nije obavijestio da će biti zvaničan obilazak Toplanininog postrojenja, a zatim i da kvalitet grijanja uopšte nije zadovoljavajući kako se govori.

– Mene kao člana savjeta niko nije pitao o iskustvima i kvalitetu grijanja u mom naselju, iako imamo vajber grupu MZ Centar 2. Niko me nije obavijestio da će biti ovakvo obilaženje postrojenja “Eko Toplane”, niti da će se davati bilo kakvo mišljenje o kvalitetu grijanja i iznošenja mišljenja. Na osnovu svog ličnog iskustva, kao i pritužbi komšija, uopšte nisam zadovoljan grijanjem u centru grada koje smo imali proteklih sezona, uključujući i ovu 2017-2018- rekao je Pivašević, koji za sebe kaže da je nezavisni član savjeta.

Najavio je da će savjetu uložiti prigovor na istupanje pojedinih članova, bez konsultacija sa ostalima i donošenja zvanične zajedničke odluke povodom grijanja u naselju Centar 2.

Pivašević je pokrenuo i internet anketu i pozvao sve mještane da učestvuju i kažu da li su zadovoljni grijanjem u svojoj ulici, nakon čega će sugestije građana dostaviti savetu.

– Ne ulazim uopšte u pravnu problematiku “Eko Toplana”. Zanima me samo kvalitet isporuke toplotne energije od početka sve do kraja sezone grijanja. Građani žele vruću vodu – vruć radijator, a ne ono što smo dobijali ovih proteklih sezona- ističe Pivašević za srpskainfo.com

Kako nezvanično saznajemo, i drugi članovi ovog savjeta ogorčeni su na gradsko grijanje ove i prethodnih godina, ali ne žele o tome da pričaju u javnosti.

Predsjednik savjeta MZ Centar 2 Lazo Roljić kratko nam je samo rekao da će organizovati sa članovima sjednicu na temu grijanja.

– U obilazak Eko toplane su bili pozvani samo predsednici savjeta nekih mjesnih zajednica i zajednica etažnih vlasnika, a pošto ja nisam mogao ići ovlastio sam za to zamjenu- poručio je on.

Iz Eko toplana pojasnili su da organizovanjem ove posjete željeli da uspostave kontakte sa korisnicima, kako bi ostvarili što kvalitetniju saradnju, a ovo predstavljanje, kažu, tek je početak aktivnosti.

– Na ovaj način, direktnim kontaktima osluškujemo potrebe građana, a sve u cilju pružanja maksimalnog komfora života svim korisnicima gradskog toplifikacionog sistema. Projekat izgradnje i puštanja u rad toplane na biomasu predstavlja tek završetak prve faze. Slijedi usmjeravanje svih raspoloživih kapaciteta na rad na mreži i njen reinženjering i optimizacija, kako bi se u narednih nekoliko sezona postigla kompletna automatska regulacija gradskog toplifikacionog sistema. Na taj način želimo da uspostavimo potpunu kontrolu kvaliteta energije u finalnoj potrošnji naših korisnika- saopštili su iz ovog preduzeća.

Izjave nisu političke

Predsjednik savjeta MZ Borik 2 Drago Dragić, koji je bio u zvaničnom obilasku Eko toplane sa drugim predstavnicima savjeta, kaže da je grijanje ove sezone primetno kvalitetnije, kao i da će sistem na drvnu sječku bez sumnje davati odlične rezultate u budućnosti.

– Moje izjave nemaju nikakve veze sa politikom, sve je to realno stanje. Pozdravio sam incijativu da što je god moguće više građana obiđe ovu firmu i savremeno izgrađeni objekat. Kada ljudi sve to vide, imaće isto mišljenje kao i ja- poručio je Dragić.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button