Magazin

Kako se oporaviti od neuzvraćene ljubavi?

Zaljubili ste se “do koske”, ali s njegove strane nema puno interesovanja. Odbijanje može biti jedno od najbolnijih iskustava koje ljudi mogu doživjeti u svom životu, a posebno nije lako boriti se sa osjećajem zaljubljenosti prema osobi koja ne želi ništa sa vama.

Evo nekoliko načina koji će vam pomoći da se oporavite i što prije prevazićete bol i zaljubljenost u pogrešnu osobu.

Loading...

1. Prekinite kontakt

Obrišite ga sa društvenih mreža, obrišite prepiske, slike, sve. Biće vam teško, ali svaki put kada vam se pojavi njegova slika u News Feedu vaša nada se ponovo budi i postaje ujedno i vaš najveći neprijatelj, prenosi Super žena.

2. Dajte sebi vremena

Prestanite da analizirate previše. Shvatili ste da u vezi ne možete biti, ali ako ćete nastaviti da se družite pustite prvo da prođe neko vrijeme.

3. Volite sebe

 Tek onda kada prihvatite sebe, naučite kako da poštujete sebe i da, volite sebe možete naći mir. Ako to ne uradite, osjećaj odbijanja će u vama izazivati nemir, anksioznost i gubitak samopouzdanja.

4. Iskrena osjećanja

Slobodno dajte sebi vremena da budete tužni. A onda nastavite dalje.

5. Budite kreativni

Napišite pjesmu, mnogo pjesama. To će vam pomoći da bol pretvorite u nešto kreativno.

7. Fokusirajte se na sebe

Razvijajte sebe i postanite ono što vi želite, a ne ono zbog čega se trenutno ne uklapate u njegova očekivanja. Da li je to teretena, učenje novog jezika, promjena frizure, razmišljajte šta je ono što želite da promijenite, ostvarite i tako nadogradite sebe.

8. Ponovo se zaljubite

Zaljubite se u nekog drugog. Izlazite što češće sa prijateljima i upoznajte nove ljude. Nema ničeg uzbudljivijeg od toga da se zaljubite u neku novu osobu. Zaboravićete brzo osobu u koju ste prije toga bili zaljubljeni. Sljedeći korak je da ne dozvolite sebi neuzvraćenu ljubav, dakle ne zaljubljujte se dok ne vidite da li je to obostrano. Bez izuzetaka!

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!