Banjaluka

Poziv građanima BiH da se pridruže protestima “Pravda za Davida”: “Ne bojte se ničega!”

Protest „Pravda za Davida – Stop nerasvijetljenim ubistvima“ u Banjaluci nastavljen je i danas u 18 časova puštanjem balona sa natpisima „Istina i pravda za Davida“ sa Trga Krajine.

Okupljeni građani zahtjevaju istinu o stradanju mladića Davida Dragičevića (21) čije je beživotno tijelo pronađeno 24. marta u rijeci Vrbas, na mjestu gdje se kanal Crkvena ulijeva u ovu rijeku. Roditelji sumnjaju u dosadašnje rezultate istrage nadležnih institucija prema kojim je uzrok smrti njihovog sina utapanje.

Banjalučanin Dragan Dabić, u ime Davora Dragičevića, oca pokojnog Davida, koji je danas u Sarajevu, podsjetio je da je danas mjesec dana od kako je nesrećni David otišao od kuće i više se nije vratio. Dabić je ponovo zatražio od nadležnih da se konačno oglase o ovom slučaju.

Dabić se osvrnuo na spornu pres konferenciju i izjave koje su dali nadležni, a posebno na izjavu da se David udavio u Crkvenoj što je ocijenio nemogućim.

Pozvani su svi građani BiH da dođu 21. aprila na veliki protest na Trgu Krajine i da se ne boje ničega.

– Sigurnosti ionako nema, straha nema, a ostalo nam je ovo malo od države pa da je sačuvamo – rekao je Dabić.

Pročitana su i pisma podrške u kojima se kritikuje vlast uz komentar da „narod ćuti kako bi sačuvao posao, svoju djecu“.

– Evo nas ovdje, poniženi i bez odgovora. Dijelite nas po svemu. Postali smo neka druga Banjaluka, a ne ona u kojoj mladići i djevojke sjede uz Vrbas do kasno u noć. Sada sve češće u Vrbas gledamo sa suzama. Koliki monstrum može biti kada se ocu i majci uskrati odgovor na pitanja ko, kako i zašto im je ubio dijete – dio je iz pisma.

Ne zanima nas zašto je pušio marihuanu već koje je pjesme volio. Pravda i istina za Davida i Banjaluku, navedeno ja na okupljanju.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!