Banjaluka

Poziv građanima BiH da se pridruže protestima “Pravda za Davida”: “Ne bojte se ničega!”

Protest „Pravda za Davida – Stop nerasvijetljenim ubistvima“ u Banjaluci nastavljen je i danas u 18 časova puštanjem balona sa natpisima „Istina i pravda za Davida“ sa Trga Krajine.

Okupljeni građani zahtjevaju istinu o stradanju mladića Davida Dragičevića (21) čije je beživotno tijelo pronađeno 24. marta u rijeci Vrbas, na mjestu gdje se kanal Crkvena ulijeva u ovu rijeku. Roditelji sumnjaju u dosadašnje rezultate istrage nadležnih institucija prema kojim je uzrok smrti njihovog sina utapanje.

Loading...

Banjalučanin Dragan Dabić, u ime Davora Dragičevića, oca pokojnog Davida, koji je danas u Sarajevu, podsjetio je da je danas mjesec dana od kako je nesrećni David otišao od kuće i više se nije vratio. Dabić je ponovo zatražio od nadležnih da se konačno oglase o ovom slučaju.

Dabić se osvrnuo na spornu pres konferenciju i izjave koje su dali nadležni, a posebno na izjavu da se David udavio u Crkvenoj što je ocijenio nemogućim.

Pozvani su svi građani BiH da dođu 21. aprila na veliki protest na Trgu Krajine i da se ne boje ničega.

– Sigurnosti ionako nema, straha nema, a ostalo nam je ovo malo od države pa da je sačuvamo – rekao je Dabić.

Pročitana su i pisma podrške u kojima se kritikuje vlast uz komentar da „narod ćuti kako bi sačuvao posao, svoju djecu“.

– Evo nas ovdje, poniženi i bez odgovora. Dijelite nas po svemu. Postali smo neka druga Banjaluka, a ne ona u kojoj mladići i djevojke sjede uz Vrbas do kasno u noć. Sada sve češće u Vrbas gledamo sa suzama. Koliki monstrum može biti kada se ocu i majci uskrati odgovor na pitanja ko, kako i zašto im je ubio dijete – dio je iz pisma.

Ne zanima nas zašto je pušio marihuanu već koje je pjesme volio. Pravda i istina za Davida i Banjaluku, navedeno ja na okupljanju.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!