Politika

Dodik: Spreman sam da održim sjednicu Predsjedništva ako se ukloni zastava FBiH

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je danas novinarima u Istočnom Sarajevu da je on pismeno uputio zahtjev parlamentarnim strankama da se izjasne oko mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, te da je SNSD predložio Zorana Tegeltiju.

“Željko Komšić bio je voljan, a Šefik Džaferović, je rekao da se sačeka mjesec, mjesec i po dok se ne rješi ovaj problem oko Doma naroda FBiH”, kazao je Dodik.

Loading...

Dodao je da, što se tiče njega, odmah može da se formria Vijeće minsitara BiH i da se počnu raditi ozbiljne stvari.

On je izjavio da namjera da se konsultacije obave zajedno, usmeno, nije uspjela, jer u prostorijama gdje je trebalo da budu održane, nije bilo zastave Republike Srpske, odnosno bošnjački član Predsjedništva BiH tražio je da ta prostorija “bude dekorisana onako kako njemu odgovara”.

“I dalje ostaje problem zastave jer su istaknute dvije zastave BiH od kojih jedna predstavlja BiH, a druga Federaciju BiH i ja kao srpski član Predsjedništva BiH ne želim da radim pod zastavama koje mene ne predstavljaju. Tražio sam da se iz Predsjedništva BiH iznese i zastava FBiH, kad ne može da stoji zastava RS. Spreman sam da sutra održim sjednicu Predsjedništva BiH ukoliko se ukloni ova druga zastava”, rekao je Dodik.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!