Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Propao i treći pokušaj kupovine zgrade za UIO BiH u Banjaluci

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH ni iz trećeg puta nije uspjela da nađe odgovarajuću zgradu u Banjaluci, jer na tender koji je raspisala krajem prošlog mjeseca nije stigla nijedna ponuda.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO Ratko Kovačević rekao je danas za CAPITAL da je tender zatvoren prošle sedmice, ali da ni ovaj put, kao ni prethodna dva, niko nije dostavio ponudu.

On je istakao da postoji odluka Savjeta ministara BiH da UIO kupi zgradu u Banjaluci, te da bi, ukoliko bi se išlo na drugo rješenje, a to je kupovina zemljišta i gradnja objekta kakav UIO traži, bila potrebna i nova odluka Savjeta ministara.

„U ovom trenutnku nemamo stav u vezi sa takvim rješenjem. Ovo je treći tender koji je okončan tako što nije bilo nijedne prijave, jer u Banjaluci očigledno ne postoji objekat u skladu sa potrebama UIO. Nama je potrebna zgrada u kojoj će biti smješteno i sjedište i regionalni centar“, kazao je Kovačević.

Za kupovinu objekta u Banjaluci UIO ima obezbijeđenih 35 miliona KM, ali već godinama ne uspijeva da realizuje tu investiciju.

Objekat koji UIO traži, između ostalog, treba da sadrži dvije zasebne cjeline sa posebnim ulazima, ukupne površine oko 12.000 kvadratnih metara i da je udaljen maksimalno tri kilometra od sadašnjeg sjedišta u Banjaluci.

Zakup prostorija koje trenutno koristi u Banjaluci UIO na mjesečnom nivou košta 37.290 KM, što na godišnjem nivou iznosi 447.480 KM.

Opozicija je u RS je ranije kritikovala ovu nabavku, navodeći da se posao namješta biznismenima bliskim vlasti.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button