Banjaluka

Za “BL bajk” registrovalo se više od 400 građana

Više od 400 Banjalučana registrovalo se u protekle dvije sedmice za korištenje „BL bajka“, prvog gradskog sistema za iznajmljivanje bicikala.

Dvije sedmice po početku rada ovog sistema, u Odjeljenju za saobraćaj i puteve prezadovoljni su odzivom Banjalučana, pogotovo što je broj trenutno aktivnih korisnika daleko veći od očekivanja.

Loading...

– S obzirom na to da nam predstoji period ljepšeg i toplijeg vremena, očekujemo da se broj registrovanih korisnika poveća, a vizija Gradske uprave jeste da u narednom periodu svako naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala. Pored samog poboljšanja turističke ponude, cilj je, da uvođenjem i širenjem ovog sistema u budućnosti, popularišemo smanjenje upotrebe automobila u svakodnevnom prevozu i potičemo naše sugrađane na zdrav način života – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Sistem „Bl bajk“ počeo je sa radom 30. marta, a građani trenutno na raspolaganju imaju 30 bicikala na četiri lokacije: u centru grada, kod vodenog parka, u Parku “Mladen Stojanović” i kod Studentskog centra „Nikola Tesla“.

Zainteresovani za korištenje ovog sistema mogu se registrovati putem interneta, zatim mobilnom aplikacijom, te direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Godišnja članarina iznosi 20 KM, prvih pola sata vožnje je besplatno, a svaki naredni sat se od članarine “skida” 1,50 KM, dok vožnja duža od 5 sati košta 20 KM.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!