Politika

Iz zatvora pušteni nekadašnji policijski inspektori

Nekadašnji policijski inspektori iz Banjaluke Ognjen Stijak i Srđan Radulović pušteni su iz zatvora, nakon što im je Ustavni sud BiH poništio pravosnažnu presudu kojom su bili osuđeni na pet i deset i po godina zatvora kao pripadnici organizovane grupe koja je prodavala heroin i marihuanu, izjavio je danas Srni advokat Milan Romanić.

“Na slobodu su pušteni juče, nakon što su tri godine proveli u zatvoru. U njihovom slučaju biće organizovano ponovno suđenje”, rekao je Romanić, koji je advokat Radulovića.

Loading...

On tvrdi da su se u ovom slučaju Okružni sud Banjaluka i Vrhovni sud Republike Srpske “pokazali kao nestručni i da malo vode računa o ljudskim pravima”.

U odluci Ustavnog suda BiH, koja je donesena u martu, navedeno je da se poništava presuda Raduloviću i Stijaku, jer im je povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Radulović, Stijak i Marko Kovačević osuđeni su 2015. godine u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 23 godine i tri mjeseca zatvora zbog organizovane trgovine drogom i drugih djela, a presudu je potvrdio Vrhovni sud Republike Srpske.

Tada je u presudi navedeno da su osuđeni bili organizovana kriminalna grupa koja je prodavala heroin i marihuanu od 2011. do 2013. godine.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!