Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Otvoren “Inost mladih 2018” (FOTO)

U banjalučkom Domu omladine, danas je otvorena 20. međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „Inost mladih 2018“. Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Banja Luka grad mladih i inovativnih ljudi i da je od izuzetne važnosti njegovanje ovakvih manifestacija kao što je „Inost“.

– Ova manifestacija nalazi se u programu obilježavanja Dana grada 22. aprila i kroz taj program smo podržali više od 50 različitih manifestacija. Mnoge od njih su direktno u vezi sa mladom populacijom srednjoškolaca ili studenata. Ideja i inovacija su danas najskuplji, a naši mladi svakako imaju ideje i inovacije.

Prije nekoliko dana posadili smo aleju kestenova koja zapravo predstavlja prvu „Aleju maturanata“ u gradu, a danas smo potpisali ugovor sa 17 studenata za obavljanje studentske prakse u Gradskoj upravi – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić u svom obraćanje učesnicima „Inosta mladih“.

Ministar nauke i tehnologije Repbulike Srpske Jasmin Komić, kazao je da mladi nose izuzetnu energiju ideja i inovacija koja nam je danas itekako potrebna.

– Ministarstvo pomaže svima koji imaju dobre i inovativne ideje da ih ostvare i realizuju. „Inost“ ima veoma važnu ulogu u predstavljanje ideja mladih javnosti, a od izuzetne važnosti je da se istraživačka i akademska zajednica dovedu u vezu sa poslovnim sektorom i da se na taj način ostvari komercijalizacija znanja, što će doprinijeti konkurentnosti privrede i otvaranju novih radnih mjesti – naglasio je Komić.

Predsjednik Saveza inovatora RS Milovan Bajić, rekao je da se na ovogodišnjoj izložbi predstavlja oko 500 izlagača i učesnika, sa oko 350 eksponata. On je istakao da izlagači dolaze iz svih zemalja regiona, a da su ovdje po prvi put učesnici iz Rusije, Rumunije, Francuske, Maroka, Indije i SAD.

„Inost mladih 2018“ biće otvoren do petka i svi zainetersovani mogu posjetiti Dom omladine, te pogledati izložene radove.

Međunarodnu izložbu ideja, inovacija i stvaralaštva „Inost mladih 2018“ organizuju Savez inovatora i Udruženje inovatora grada Banje Luke, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Grada BanjaLuka.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button