Društvo

U 276 kontrola zatečena 82 neprijavljena radnika

SARAJEVO – Inspektori Poreske uprave Federacije BiH (FBiH) su na području 44 opštine izvršili 276 inspekcijskih nadzora i tom prilikom otkrili 82 neprijavljena radnika.

Inspektori su u ovim kontrolama zapečatili 52 objekta, te u 136 slučaja izdali prekršajne naloge sa ukupno izrečenim kaznama u iznosu od 313.450 KM, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH. 

Loading...

U ovim kontrolama inspektori su otkrili i 77 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 19 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 22 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj. 

Inspektori su prije dva dana izdali prekršajne naloge i zapečatili objekte, jer su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja. 

Ovim inspekcijskim nadzorom bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji se bave ugostiteljstvom, trgovinom, proizvodnjom i prodajom hljeba i peciva, te drugim uslužnim djelatnostima. 

Iz Poreske uprave navode da će nastaviti da kontrolišu zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i da rade na sprečavanju sive ekonomije, te pozivaju poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone. 

“Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreskih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, biće im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci”, upozorili su iz ove uprave. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!