Politika

SDS: Lukač ne govori istinu

Srpska demokratska stranka odbacuje tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koji je sinoć u emisiji Alternativne televizije „Jedan na jedan“ istakao da „postoje određene poruke koje ljudi iz vrha SDS-a šalju svojim aktivistima da se pojavljuju na Trgu Krajine i pričaju neku svoju priču u političkom kontekstu“. Lukaču bi bolje bilo da otkrije sve detalje vezane za tragediju koja je pogodila porodicu Davida Dragičevića umjesto što se bavi doušničkim podmetanjima – poručuju iz SDS-a.

Srpska demokratska stranka poziva ministra Lukača da kaže ko su ti aktivisti koje je SDS slao na Trg Krajine, sa kime su oni razgovarali i šta su pričali. Podsjećamo ministra Lukača da nijedan zvaničnik Srpske demokratske stranke nije niti jednom rekao da je smrt Davida Dragičevića ubistvo. Od Lukača samo tražili samo jedno – da radi svoj posao, da kaže sve što zna i da utvrdi tačan uzrok smrti Davida Dragičevića.

Loading...

Sramna je, neutemeljena i neodgovorna tvrdnja ministra Lukača da bilo ko iz Saveza za promjene koristi smrt Davida Dragičevića za skupljanje političkih poena u izbornoj godini.

Podsjećamo Lukača da je juče i Demokratski narodni savez tražio da odgovorni u ovom slučaju podnesu ostavku zbog neprofesionalne istrage. Da li to znači da se i aktivisti DNS-a „pojavljuju na Trgu i pričaju neku svoju priču u političkom kontekstu“?

Ministar Lukač je u emisiji „Jedan na jedan“ istakao kako voli da bude trn u oku Savezu za promjene. Postavlja se pitanje da li Lukač podjednako voli da bude i trn u istragama koje nemaju epilog. Lukač bi, prije nego što bilo koga optuži za politizaciju ove tragedije, najprije trebao da odgovori na to pitanje.

S obzirom na to da Lukač i smrt Davida Dragičevića i ispaljenu zolju na zgradu „Euroherca“ i prijetnje tužiocima i napade na Sokocu i obračune u Banjoj Luci označava kao „pojedinačne incidente“, krajnje je vrijeme da podnese ostavku uz obrazloženje da nije bio sposoban da zaštiti građane Republike Srpske.

Informativna služba SDS-a

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!