Banjaluka

Maturanti dobili besplatne rodne listove

Odjeljenje za opštu upravu i Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport,  uspješno su sproveli zajedničku akciju izdavanja izvoda iz matičnih knjiga rođenih za učenike završnih razreda iz 28 osnovnih i 16 srednjih škola.

Ukupno 3.243  maturanta dobili su besplatne rodne listove, koji su im neophodni za upis na viši stepen obrazovanja.

– Ovogodišnja akcija izdavanja izvoda planirana je, organizovana i sprovedena na način da se navedenoj ciljnoj grupi učenika izvodi obezbijede blagovremeno, a rodne listove su preuzeli u svojim školama. Ovakva aktivnost primjer je pozitivne prakse – kvalitetnijeg i efikasnijeg vršenja usluga građanima Banje Luke i nesumnjivo će, kao i proteklih deset godina, postići svrhu eliminisanja gužvi u prostorijama Gradske uprave – kažu u Odjeljenju za opštu upravu.

Svi izrađeni izvodi za 1.556 osnovaca i 1.687 srednjoškolaca su zalaganjem Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, blagovremeno dostavljeni u osnovne i srednje škole, tako da je ovogodišnja akcija završena u rekordno kratkom roku.

Podsjećamo, akcija besplatnog izdavanja rodnih listova za banjalučke maturante sprovodi se od 2007. godine i do danas je podijeljeno više od 35.000 izvoda.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!