Banjaluka

Maturanti dobili besplatne rodne listove

Odjeljenje za opštu upravu i Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport,  uspješno su sproveli zajedničku akciju izdavanja izvoda iz matičnih knjiga rođenih za učenike završnih razreda iz 28 osnovnih i 16 srednjih škola.

Ukupno 3.243  maturanta dobili su besplatne rodne listove, koji su im neophodni za upis na viši stepen obrazovanja.

Loading...

– Ovogodišnja akcija izdavanja izvoda planirana je, organizovana i sprovedena na način da se navedenoj ciljnoj grupi učenika izvodi obezbijede blagovremeno, a rodne listove su preuzeli u svojim školama. Ovakva aktivnost primjer je pozitivne prakse – kvalitetnijeg i efikasnijeg vršenja usluga građanima Banje Luke i nesumnjivo će, kao i proteklih deset godina, postići svrhu eliminisanja gužvi u prostorijama Gradske uprave – kažu u Odjeljenju za opštu upravu.

Svi izrađeni izvodi za 1.556 osnovaca i 1.687 srednjoškolaca su zalaganjem Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, blagovremeno dostavljeni u osnovne i srednje škole, tako da je ovogodišnja akcija završena u rekordno kratkom roku.

Podsjećamo, akcija besplatnog izdavanja rodnih listova za banjalučke maturante sprovodi se od 2007. godine i do danas je podijeljeno više od 35.000 izvoda.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!