Politika

Počinje obnova studentskih paviljona u Banjaluci

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, potpisao je danas u Banjaluci ugovor sa izabranim izvođačem radova o obnovi studentskih paviljona jedan i dva Studentskog centra “Nikola Tesla” u vrijednosti od skoro 3 miliona KM.

Ugovor je potpisan sa direktorom firme “Proda-Mont” iz Doboja Goranom Prodićem i Slavkom Vukajlovićem, direktorom Republičke direkcije za obnovu i izgradnju koja će vršiti stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Loading...

Malešević je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je rok za izvođenje radova 120 dana, te izrazio očekivanje da će izvođač to ispoštovati, da bi studenti od naredne akademske godine mogli da koriste paviljone jedan i dva.

On je naveo da je, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, sprovelo proceduru javne nabavke za sanaciju paviljona jedan sa restoranom i paviljona dva Studentskog centra “Nikola Tesla” iz Banjaluke posredstvom otvorenog postupka.

“Ukupno šest ponuđača iskazalo je zainteresovanost za učešće u postupku javne nabavke, od čega četiri grupe ponuđača i dva ponuđača koji su samostalno nastupili”, pojasnio je Malešević.

Prodić, direktor firme “Proda-mont” iz Doboja, predstavnika grupe ponuđača /izvođača radova/ koju čine “Proda-Mont” i “Boro-Term” iz Doboja, rekao je da će radovi početi najdalje osam dana od potpisivanja ugovora i da očekuje da će biti završeni u roku i kvalitetno.

“Radovi su obimni, radi se kompletna sanacija, elektroinstalaterski radovi, radovi na zamjeni stolarije, keramike, podova, unutrašnje i vanjske bravarije, vodoinstalacija”, naveo je Prodić.

Vukajlović je rekao da će Republička direkcija za obnovu i izgradnju pružiti svu stručnu tehničku pomoć na svim radovima na sanaciji paviljona.

Objekti Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci pretrpjeli su velika oštećenja u olujnom nevremenu u decembru.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!