Banjaluka

Gradonačelnik priredio prijem povodom Dana grada

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana kada je Banja Luka u Drugom svjetskom ratu oslobođena od fašizma, gradonačelnik Igor Radojičić je priredio danas prijem za predstavnike javnog života grada.

U svom obraćanju predstavnicima medija, civilnog sektora, kulture i sporta, Radojičić je naglasio da smo ponosni na 22. april, dan kada je poražen fašizam i dan kada je naš grad dočekao slobodu, kao i na našu antifašističku tradiciju. On je zahvalio svima na saradnji.

Loading...

– Imamo mnogo planova i ideja kako da razvijamo naš grad, mnogo toga smo i započeli. Najviše radimo na saobraćajnoj infrastrukturi, u toku su radovi na spajanju Istočnog tranzita, te izgradnji kružne raskrsnice na Rebrovcu. Planirano i izgradnju Novog Zelenog mosta i još šest kružnih raskrsnica u gradu.

Takođe, u ovom momentu radimo i na nekoliko strateških dokumenata kojima planiramo razvoj grada u narednim decenijama. Tu su strategija razvoja grada, novi urbanistički plan, te strategija razvoja kulture koju radimo kao dokument u okviru naše kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, a najvažniji kapitalni projekat je izgradnja nove toplane – poručio je gradonačelnik Radojičić.

On je dodao da su u toku ili su završeni brojni projekti kojima se nastoje poboljšati uslovi života u našem. Među najvažnijim projektima gradonačelnik je istakao izgradnju dječijih igrališta, projekat koji Grad realizuje zajedno sa društveno odgovornim kompanijama.

– Do sada smo izgradili 12 novih dječijih igrališta, u planu je još šest i svi koji žele da nam se pridruže u ovoj akciji su dobro došli. Završili smo i prvu fazu obnove „Parkića“, zatim uredili mol ispod dvorane Obilićevo, a sada tražimo druge lokacije u gradu gdje bismo manjim intervencijama uljepšali prostor.

Građani traže još prostora za rekreaciju i u toj oblasti smo zapoečli izgradnju trim staze u Parku Mleden Stojanović, planiramo pješačke staze i arboretum u Trapistima, a raspisan je poziv za turistički vozić koji će voziti na Banj brdo – rekao je Igor Radojičić.

Svečana akademija

Gradonačelnik Igor Radojičić, najavio je i svečanu akademiju koja će biti održana 22. aprila u Banskom dvoru. On je rekao da su najavljeni dolasci čak 35 delegacija iz 10 zemalja.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!