Banjaluka

Prijem za učesnike “Dječijeg carstva”

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, organizovao je prijem za učesnike Međunarodnog festivala dječije poezije „Dječije carstvo“, najveću manifestaciju te vrste u BiH i okruženju.

-Banja Luka je sa proljeća najljepša, i uz uređenje našeg grada, sa djecom i mladim pjesnicima još dodatno – kazao je gradonačelnik Radojičić, te naglasio da je Dan grada u nedjelju i da su gosti grada, između ostalih, i učesnici ove manifestacije, koju Grad podržava. On je izrazio nadu da će djeca iz Banje Luke ponijeti najljepše uspomene.

Loading...

Ovo je grad kulture, mladih, škola i potpuno se uklapa u koncept ove manifestacije, a to je jedno dječije carstvo. Želja nam je svima da grad bude jedno ugodno dječije carstvo za radost naše djece i svih onih koji u njega dolaze – zaključio je Radojičić.

Organizator festivala Slobodan Stošić, kazao je da je „Dječije carstvo“ najveći regionalni festival dječije poezije, te da je ove godine preko 4.500 djece poslalo 6.500 radova i da je izabrano 80 najboljih iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

-Banja Luka je divna u aprilu tako da smo taj mjesec izabrali za ovaj događaj.

Hvala gradonačelniku što misli na djecu i koji je za vrlo kratko vrijeme napravio više dječijih igrališta po gradu, te pokrenuo drugih projekata, poput kandidature za evropsku prestonicu kulture – istakao je Stošić.

Kao i svake godine, Dječije carstvo bira svog princa, a to je ove godine pjesnik i glumac iz Podgorice Dejan Đonović, kome je gradonačelnik na prijemu uručio nagradu. Đonović je kazao da mu je velika čast što se našao u društvu dosadašnjih dobitnika ovog priznanja i da se uvijek ugodno osjeća kada dođe u grad na Vrbasu.

Učesnici festivala, koji su danas prisustvovali na prijemu u Gradskoj upravi, istakli su da im je lijepo u Banjoj Luci i da im je drago da se njihov rad cijeni.

Inače, „Dječije carstvo“ se završava danas (petak, 20. april) u 19.00 časova, kada će u GP Jazavac biti dodijeljene nagrade.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!