Sport

Lusija Kimani vicešampionka u Beogradu

Drugo mjesto na polumaratonu u Beogradu osvojila je bh. atletičarka Lusija Kimani.

Hrvatska atletičarka Matea Matošević i Makedonac Dario Ivanovski pobjednici su polumaratonske trke na današnjem 31. Beogradskom maratonu.

Loading...

Matoševićeva je slavila rezultatom sat, 18 minuta i 47 sekundi.

Drugo mjesto zauzela je Lusija Kimani iz Bosne i Hercegovine sa 1:21,04, dok je treća bila domaća takmičarka Nevena Jovanovć rezultatom 1:22,36.

Makedonac Dario Ivanovski stigao je prvi kroz cilj u konkurenciji muškaraca. Član Rabotničkog iz Skoplja, trku završio rezultatom 1:08,03.

“Super je, očekivao sam da istrčim ovakav rezultat, spremao sam se za to. Svi znaju kakva je staza u posljednja tri ili četiri kilometra, ali zadovoljan sam rezultatom. Očekivao sam vjetar, ali nije ga bilo. Naglo je otoplilo, ali kada je teško, definitivno sam najjači”, rekao je Ivanovski poslije trke.

Iza pobjednika plasirali su se Miloš Segedi iz Srbije (1:12,33), odnosno još jedan Makedonac Miloš Rančikj (1:12,41).

Na današnjem maratonu učestvuje oko 7.300 trkača iz 70 država, dok je u Trci zadovoljstvo učestvovalo oko 20.000 trkača.

Maraton će i ove godine oboriti rekord po broju učesnika, jer se očekuje blizu 7.300 trkača i Grad Beograd je u potpunosti spreman za novi spektakl, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!