Banjaluka

Banjaluka obilježava 22. april – Dan grada

Banja Luka danas obilježava Dan grada i 73 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu. Tim povodom, planirane su brojne manifestacije, a tokom dana na nekoliko lokacija biće položeni vijenci.

Obilježavanju Dana grada prisustvuje 35 delegacija iz deset zemalja, za koje će biti upriličen svečani prijem.

Gradonačelnik Igor Radojičić razgovaraće u Gradskoj upravi i sa delegacijama distrikta Vasiljevska ostrva – dijela Sankt Petersburga i grada Kumanova.

U parku kod spomenika Banu Milosavljeviću, danas će biti pušteno u funkciju i solarno stablo, namijenjeno za punjenje mobilnih telefona. Pripadnici Vatrogasne jedinice Banja Luka i civilne zaštite organizovaće u 12 časova „Dan otvorenih vrata“ na Trgu Krajine, gdje će prisutni imati priliku da vide opremu i mogućnosti gradskih vatrogasaca.

Svečana akademija zakazana je za 20.24 časa u Kulturnom centru Banski dvor. Prije akademije, u 20 časova, na fasadi Banskog dvora biće prikazana audio-video instalacija povodom kandidature Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!