Politika

Vasić: Mektić da podnese ostavku

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić izjavio je danas da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić treba da podnese ostavku, jer je doprinio razvoju migrantske krize u BiH i Republici Srpskoj.

Vasić je na konferenciji za novinare u Zvorniku rekao da Srpska i BiH upravo imaju problem sa neposobnošću Ministarstva bezbjednosti, koje vodi, kako kaže, nesposobni Mektić, koji i dalje tvrdi da je BiH spremna da prihvati migrante.

Loading...

– Mektić je rekao da su institucije BiH spremne – Ministarstvo bezbjednosti, OBA, SIPA, da odgovore adekvatno na najezdu migranata – a pokazalo se da nisu, govorio je da je BiH dobila oko pet miliona KM da formira centre za prihvat migranata – pa opet ništa. Sve što je do sada govorio samo su lažna obećanja – rekao je Vasić, koji je i član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Srpske.

Prema Vasićevim riječima, narod Republike Srpske i BiH od lažnih obećanja i nesposobnosti Mektića nema ništa.

On kaže da je Mektić pogoršao odnose sa službama bezbjednosti Srbije i Hrvatske i da je nedovoljno sarađivao sa MUP-om Republike Srpske na rješavanju migrantske krize.

– Lažno predstavljanje nesposobnog ministra Mektića dovelo je do toga da u pograničnim predjelima Zvornika, Gradiške, Bihaća i drugim mjestima ima problema sa migrantima koji se teško rješavaju, jer su službe na nivou BiH potpuno zakazale – naglasio je Vasić.

Vasić je rekao da Ujedinjena Srpska predlaže da sadašnji Savjet ministara, koji je pokazao svoju nesposobnost, ode što prije i da se formira novi Savjet ministara koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima.

– Novi Savjet ministara i novi ljudi koji budu izabrani ozbiljno će shvatiti da i Republika Srpska i BiH imaju problema sa migrantima, kojih će, prema nekim najavama, biti daleko više, te da budu spremni da se suoče s tim – rekao je Vasić.

Govoreći o nadležnosti organa u BiH povodom migrantske krize, Vasić je rekao da Mektić tokom svog mandata ni to nije mogao da riješi, a predstavljao se kao neko ko potpuno kontroliše sve bezbjednosne službe.

– Policija Republike Srpske nema drugih ovlašćenja, osim što migrante koje otkrije preda terenskim kancelarijama Granične službe BiH – rekao je Vasić.

Vasić je pitao “zašto predsjednik Amerike Donald Tramp ne angažuje ministra Mektića da riješi problem sa migrantima na američko-meksičkoj granici, pošto se Mektić hvali da sve zna, sve može i sve rješava”.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!