Kultura

Sloganom “Suprotnosti se privlače” Banjaluka grabi prema EPK 2024


Tim za pripremu kandidature Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine raspisao je danas javni poziv za projektne ideje iz oblasti kulture, koji će biti otvoren do 9. maja ove godine.

Poziv se može preuzeti na službenoj veb stranici Tima banjaluka2024.ba, koja je, takođe, od danas u funkciji, u okviru priprema za nominaciju našeg grada za ovu prestižnu titulu.

Monika Ponjavić, član Tima za pripremu kandidature, izjavila je da će u predstojećem procesu ocjenjivanja biti odabrano i do 50 projektnih ideja.

-Projektne ideje moraju biti, na prvom mjestu, inovantivne, drugačije, hrabre…, a sve u skladu sa sloganom naše kandidature „Suprotnosti se privlače“ – kazala je ona.

Ona je dodala da će najbolje projektne ideje biti ocijenjene i odabrane do 15. juna ove godine.

Pripremajući se kandidaturu, danas je predstavljen i vizuelni identitet banjalučke nominacije, pod pomenutim sloganom „Suprotnosti se privlače“.

Dizajner Saša Đorđević iz dizajn studija „Bunker“, kazao je da su nastojali da kroz jednostavne grafičke forme pokažu suštinu kandidature našeg grada, zbog čega su kivadrat i krug izabrani kao dva „lajt motiva“ vizuelnog identiteta.

-Vodeći se sloganom „suprotnosti se privlače“ izabrali smo ovu formu, u nastojanju da dođemo do jednostavnog vizuelnog rješenja koje će odslikavati suštinu onoga što se pokušava sa kandidaturom Banja Luke – da dođe do unapređenja kulturne scene – naveo je Đorđević.

Šef Tima za kandidaturu Marko Bilbija pojasnio je da sloganom kampanje i pratećim vizualima šalju poruku da je moguće naći različitosti koje se međusobno privlače.

-Naš cilj je da, kroz ovaj proces, prepoznamo nedovoljno iskorištene potencijale na kulturnoj sceni Banja Luke – kazao je Bilbija.

U okviru pripreme našeg grada za ovu, prestižnu nominaciju, na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada naći će se i Strategija razvoja kulture Banja Luke, dokumenta kojeg naš grad nije imao decenijama unazad.

Izrada ovog dokumenta jedan od od ključnih uslova za nominaciju za Evropsku prestonicu kulture.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!