Društvo

Za predsjednika SANU ponovo predložen Vladimir Kostić

Akademik Vladimir Kostić ponovo je predložen za predsjednika Srpske akademije nauka i umetnosti, saopšteno je iz SANU.

Članovi SANU razmatrali su danas prijedloge kandidata za predsjednika, dva potpredsjednika i generalnog sekretara, a izborna skupština na kojoj će oni biti birani biće održana 4. aprila, u 11.00 časova.

Loading...

U saopštenju se navodi da su do 13. marta, stigli prijedlozi da akademik Zoran Popović bude imenovan za potpredsjednika SANU iz reda Odjeljenja za matematiku, fiziku i geo-nauke, Odjeljenja hemijskih i bioloških nauka, Odjeljenja tehničkih nauka i Odjeljenja medicinskih nauka.

Za potpredsjednika SANU iz reda Odjeljenja jezika i književnosti, Odjeljenja društvenih nauka, Odjeljenja istorijskih nauka i Odjeljenja likovne i muzičke umjetnosti predložen je akademik Ljubomir Maksimović.

Za generalnog sekretara SANU predložen je akademik Marko Anđelković.

Akademik Nebojša Lalić obrazložio je na sjednici prijedloge, podsjetivši na visoka naučna dostignuća predloženih akademika i na njihov dosadašnji rad.

Akademik Vladimir Kostić, aktuelni predsjednik SANU, izložio je prijedlog plana rada SANU za naredni četvorogodišnji period, do 2023. godine.

On je rekao da je SANU u velikoj mjeri određena definicijom “najviša naučna i umjetnička ustanova u Srbiji”, što je kao svoju odrednicu uspjela da sačuva.

Kostić je istakao da Akademija treba da nastavi da nesmanjenim intenzitetom djeluje u nizu identitetskih projekata, kao i da će aktivnosti SANU i dalje uključivati dugoročan rad na ključnim nacionalnim projektima, uz kritično praćenje aktuelnog stanja prevashodno u obrazovanju, nauci i umjetnosti.

– Poseban naglasak biće na produbljivanju već postojeće saradnje sa međunarodnim i domaćim institucijama, ali i dijalogu sa mlađim generacijama – rekao je Kostić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!