BanjalukaKultura

Kulturni program u Banjaluci u čast ruske delegacije

U Banjaluci počeo je kulturni program u čast današnje posjete delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Republici Srpskoj.

Program u Banskom dvoru organizovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Ruska delegacija, koju predvodi predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko doputovala je danas u Banjaluku, gdje je razgovarala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i rukovodstvom parlamenta Srpske, te se obratila na svečanoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

Matvijenkova je na svečanoj sjednici paralamenta Srpske rekla da ogromnu zaslugu u razvijanju međusobnih odnosa Republike Srpske i Rusije ima predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Ona je rekla da su političke veze i drugi odnosi Srpske i Rusije prijateljski i čvrsti, te da se zajednički projekti razvijaju naporima obje strane.

Predsjednik Dodik uručio je danas Matvijenkovoj Orden Republike Srpske na ogrlici za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za opstanak, afirmaciju i razvoj Srpske.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!