Politika

Čavić: Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mrtvog Davida Dragičevića?!

Okružno javno tužilaštvo je 30. marta, šest dana poslije pronalaska tijela Davida Dragičevića, predalo optužnicu protiv njega, a što je protivno Zakonu, rekao je večeras predsjednik NDP-a Dragan Čavić u emisiji “Puls” BN televizije.

Optužnica mora biti stavljena “ad acta”, jer Zakon nalaže da se protiv osobe koja je preminula obustave sve istražne radnje.

Loading...

Međutim, to se u ovom slučaju nije desilo.

„Tužilac je morao da zna da je David mrtav i nije smio da podiže optužnicu“, rekao je Čavić.

„Sudija za prethodni postupak nije vratio predmet, a imao je dva osnova. Prvo nisu dostavljeni dokazi već je predloženo da se u toku postupka saslušaju svjedoci. Radi se o četiri mladića koji su godina kao i David. Radi se o njihovom konfliktu iz juna prošle godine na Banj Brdu. Od juna prošle godine do danas tužilac je imao dovoljno vremena da pokrene postupak i iluzorno je da taj postupak pokreće šest dana nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića.“

“Ta optužnica ima i drugu dimenziju. Može se razmišljati o tome da je neko želio da se sveti. Šta je motivacija i koja je namjera da se podstiče ovakav ishod ne znamo. Vjerujem da je neko imao razlog da ovu stvar zataška.”

Da bi se vratila vjera u pravosuđe, trebalo bi da se održi posebna sjednica, podvukao je Čavić.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!