Banjaluka

Nastavlja se izgradnja dijela Istočnog tranzita, uklonjeni objekti na trasi

Uklanjanjem objekata u ulicama Brace Potkonjaka i Patrijarha Arsenija Čarnojevića, koje je obavljeno tokom ove sedmice, stvoreni su uslovi za nastavak izgradnje dijela Istočnog tranzita, od Ulice Brace Potkonjaka do Ulice Gavrila Principa.

– Srušeno je ukupno šest objekata. U Ulici Brace Potkonjaka srušena su dva individualna stambena objekta, te tri pomoćna objekta, dok je u Ulici Patrijarha Arsenija Čarnojevića srušen jedan individualni stambeni objekat – kažu u nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Ukupna vrijednost gore navedenih radova je 20.000 KM, a izvođač radova je bilo preduzeće “Građenje Đurić”.

Podsjećamo, jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja koji je pokrenut u Banjoj Luci jeste spajanje Istočnog i Zapadnog tranzita u naselju Obilićevo, čime će, uz tekuću izgradnju nastavka Istočnog tranzita i novog Zelenog mosta, biti napravljena obilaznica oko grada te znatno rasterećen saobraćaj u gradu.

Za izgradnju novog mosta na lokaciji postojećeg Zelenog mosta u toku je javni tender i ukoliko uspješno prođe javna nabavka, očekuje se da ovog ljeta počnu radovi.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!