Banjaluka

Brojni građani i danas podržali skup “Pravda za Davida”: “Ne želimo da nam dileri, ubice i pedofili šetaju ulicom!”

Banjalučani su se i danas okupili u velikom broju na Trgu Krajine u centru grada kako bi pružili bezrezervnu podršku roditeljima tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića (21) čije okolnosti smrti nisu poznate ni više od mjesec dana nakon pronalaska tijela.

Davor Dragičević, otac pokojnog Davida, i ovaj put je sačekao da se oglase zvona sa Hrama Hrista Spasitelja i skup je počeo riječima “Dragi Davide dušo moja, dragi Davide, dušo naša”.

Neću paliti svijeću. Saučesništvo u ubistvu je gori zločin od ubistva. Svim građanima u drugim gradovima želim da kažem da je ovo miran i dostojanstven skup – podsjetio je Davor.

Zahvalio je svim čestitim pripadnicima MUP RS kojih je kako kaže 90 odsto.

– Danas je 40 dana od dana upokojenja. Od juče znam sve činjenice. Dajem im rok dok prva dunja ne sazrije i ne padne. Mnogi bi uradili drugačije, ali mi smo ljudi, želimo pravdu i istinu. Hvala svima što ste sa nama i srce mi se cijepa kada vidim ovu djecu i vas ovdje jer vam je možda i teže nego meni – rekao je otac pokojnog mladića.

Još jednom je mirno okupljanje građana obilježeno pjesmom Davida Dragičevića:“Klinac u getu”.

Na skupu su pročitana i pisma podrške.

– David je bio život, a vi gospodo samo dijelite smrt. Shvatili smo da nema sigurnosti kada ulicama hodaju dileri, ubice i pedofili – navodi se u jednom od pisama.

“Izgleda da neću daleko stići jer sam samo pijun u ovoj priči”, dio je refrena koji su otpjevali svi prisutni na protestu.

– Pričaju nam o nekom vremenu kada je bio mir, a danas više ni u svojoj kući nismo sigurni. Zbog svega toga stajaćemo ovdje i juče i danas i sutra dok se svi pipci zločinaca ne iskorijene. Pravda za Davida! – navodi se u drugom pismu podrške.

(srpskainfo.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!