Banjaluka

Humanost na djelu: Maturanti iz višečlanih porodica dobili prvu svečanu odjeću

U okviru akcije pomoći maturantima iz porodica sa četvoro i više djece, da se spreme za svečanost završetka školovanja, humani građani donirali su Udruženju „4 plus“ do sada dvadesetak haljina i odijela.

Kako je rekao predsjsednik udruženja Jovan Radovanić, nekoliko djevojaka već je probalo i izabralo sebi haljinu koju će nositi na matursko veče. S obzirom da je svečano odijelo najveći izdatak za opremanje svakog maturanta, ove donacije mnogo znače porodicama.

– Zamislite, u ovom periodu neke familije treba da finansiraju odjednom dečiju ekskurziju i matursko veče ili proslavu diplome, ko će sve to spremiti. Ovom akcijom želimo da im pomognemo da bar ne razmišljaju o kupovini svečane odjeće, a djeca već dolaze, gledaju i biraju za sebe šta im odgovara. Ljudi uglavnom poklanjaju maturske haljine koje su nošene samo jednom upravo za tu priliku – rekao je Radovanović.

Akcija će trajati sve do maturskih proslava, jer u višečlanim porodicama trenutno ima pedesetak srednjoškolaca koji ubrzo polažu ispit zrelosti.

Građani voljni da pomognu mogu se obratiti udruženju u Ulici Petra Rađenovića, u naselju Lorka ili na broj telefona: 065/855-370.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!