Banjaluka

Nove cijene goriva, skuplji i taksi?

Usluge taksi prevoza mogle bi da poskupe ako dođe do novog poskupljenja goriva, jer bi zbog nove cijene goriva mogao u potpunosti biti ukinut popust.

Dragan Purišić, predsjednik Udruženja banjalučkih taksista, kazao je da taksi prevoz nakon zadnjeg poskupljenja goriva od sedam feninga po litru nije poskupio.

Loading...

“Još nećemo ići s korigovanjem popusta koje pojedini taksi prevoznici nude dok ne vidimo hoće li doći do novog poskupljenja goriva. Dok god budemo mogli raditi s popustom od 20 do 30 odsto, nećemo uopšte dirati cijene”, istakao je Purišić.

Prije uvođnja akciza na gorivo taksi udruženja donijela su odluku da koriguju popust, tako da su oni koji su nudili 50 odsto morali da spuste popust na 30, a ko je imao 30, morao ga je spustiti na 20 odsto, jer je, kako su pojasnili taksi prevoznici, došlo do toga da se ne može poslovati s tolikim popustom.

Zbog toga je građani koji koriste njihove usluge trebalo da pripreme od deset do 20 odsto više novca nego što su ranije izdvajali.

Trenutna cijena gradske vožnje kreće se od oko četiri do pet KM. Cijena taksi prevoza za jedan kilometar vožnje iznosi 1,5 KM, a start je dvije KM.

“Ako dođe do novog poskupljenja goriva, vjerovatno će morati doći do ukidanja popusta”, istakao je Purišić.

Na teritoriji grada ima 265 taksi vozila, što je, prema Purišićevim riječima, dovoljan broj.

“Građani koji kažu da nema vozila, treba da znaju da uvijek imaju na stajalištu vozila koja voze po normalnim cijenama bez popusta. Ta vozila budu na stajalištu i uvijek su na raspolaganju”, rekao je Purišić.

(glassrpske.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!