Banjaluka

“Oka ne možemo sklopiti”: Mještani bijesni zbog pijanki kod Naprijedovog stadiona

Reflektori na stadionu FK „Naprijed“ ponovo su u funkciji, nakon što su bili mjesecima ugašeni zbog talasa nezadovoljstva mještana koji su se žalili da od jakih svjetala i cjelonoćnih pijanki ispod reflektora ne mogu oka sklopiti.

Stanari zgrada u Ulici Banović Strahinje, u Obilićevu su, se prošle godine žalili na ove reflektore, koji su na njihovu inicijativu u oktobru prošle godine bili ugašeni sve do neki dan.

Loading...

Upkos nezadovoljstvu mještana, svjetla su prije dva dana ponovo upaljena, i to na zahtjev odbornice SNSD-a u gradskoj Skupštini Nevene Todorović.

Ona je prije nekoliko dana na gradskoj Skupštini zatražila da joj objasne zašto je od jesenas isključena rasveta na lokalnom stadionu, za koji meštani tvrde da je tokom noći poprište pijanki i bahaćenja pojedinaca, a ne „rekreacije“, kako se to zvanično objašnjava.

Nasuprot stavu sugrađana, odbornica Todorović zatražila je od Grada da ponovo uključi rasvjetu na stadionu, a njen zahtjev je i ispunjen.

Ona je ovaj, zahtjev obrazložila time što su reflektori, kako kaže, isključeni po želi „manjine“, dok većina želi da stadion bude osvijetljen kako bi se djeca mogla rekreirati i u večernjim časovima.

Sve je ovo ponovo razljutilo mještane, koji tvrde da se ne radi ni o kakavoj „djeci“, nego o odraslim ljudima koji se okupljaju pod reflektorima i piju po cijelu noć.

Vera Nikić, mještanka iz susjedne zgrade, kaže da ima osjećaj kao da joj neko cijelu noć pored prozora drži uključena duga svijetla automobila.

– Jedva smo se izborili da nam isključe reflektore koji su toliko iritantni i smetaju nam toliko da se mi ljeti, po najvećoj vrućini moramo zatvarati u stanove kao da smo u konzervi – priča ova nezadovoljna Banjalučanka.

Dodaje da je najveći problem što ti reflektori uopšte ne služe djeci, koja sve treninge završe prije mraka.

– Samo se vade na djecu, a ja vam tvrdima da svaku noć šetam i od devet i 15 nijednog djeteta na treningu nema. Tu se okupljaju stariji koji roštiljaju i piju, i tu galame sve do pola sata poslije ponoći, kada se reflektori gase. To je katastrofa – priča Nikićeva.

Svjetlo čuva od lopova

Predsjednik FK „Naprijed“ Čedo Ševarika, juče nije odgovarao na pozive srpskainfo.com, ali je ranije rekao da se reflektori gase na vrijeme.

– Zar bi bilo bolje da su reflektori isključeni, da je mrak oko stadiona i da se okupljaju narkomani kao ranije? Da ne govorim o provalama u klupske prostorije kojih je bilo nekoliko – rekao je Ševarika ranije za medije.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!