Politika

Dodik: Htjeli da podnesu prijavu jer sam tražio novu obdukciju tijela Dragičevića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je dobio informacije iz Tužilaštva Republike Srpske da su mislili da podnesu krivičnu prijavu protiv njega kada je tražio da se uradi druga obdukcija Davida Dragičevića.

Prema njegovim riječima, svi potezi koji se danas čine u vezi sa tom istragom mora da odobri tužilac.

“Kada sam na zahtjev oca tražio i obezbijedio da se obavi druga obdukcija dobio sam informaciju iz Tužilaštva da su čak mislili da podnesu krivičnu prijavu protiv mene zato što sam to navodno uradio neovlašteno”, rekao je Dodik.

On je danas ponovo zatražio od tužilaštva i policije Republike Srpske da ubrzaju svoje aktivnosti u vezi sa istragom smrti Davida Dragičevića, te da o tome na transparentan način upoznaju javnost.

Dodik je rekao da u vezi sa smrću Dragičevića treba utvrditi jasne činjenice, bez obzira kakve su one.

On je naglasio da će kao predsjednik Republike Srpske preduzeti sve mjere odgovornosti protiv pojedinaca koji su eventualno napravili bilo kakav propust u ovom slučaju ili nisu učinili ono što je bilo potrebno u skladu sa zakonom.

Predsjednik Srpske je ukazao na činjenicu da je otac pokojnog Davida Dragičevića došao kod njega zahtijevajući da se promijeni ekipa u policiji koja je radila na ovom slučaju, što je i učinjeno.

“Ta nova struktura u policiji radi svoj posao i u nju je uključen i otac pokojnog Davida Dragičevića. Znam da je juče dva sata bio sa predstavnicima policije. Vjerujem da će oni zajedno doći do svih relevantnih činjenica i da će to biti dovoljno autoritativno za samu porodicu”, istakao je Dodik.

On je rekao da se slaže da tužilac treba da radi na ovom slučaju.

“Odgovornost i poglede moramo da uperimo na tu stranu, jer oni moraju dati dostupne i egzaktne odgovore i da angažuju sve policijske strukture na raščišćavanju svega toga”, rekao je Dodik.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!