Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

“Dovoljan mi je jedan tanjir pasulja”: Banjalučanki potrebna pomoć sugrađana da bi imala gdje da prespava

Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ svakodnevo u svoju javnu kuhinju ugosti i nahrani stotine ljudi, od kojih većina ima teške životne priče i bori se za preživljavanje.

Jedan od takvih je i Banjalučanka Stoja, kojoj hitno treba pomoć svih dobrih ljudi. Priču o Stoji našli smo na Facebook stranici ovog udruženje, a članovi su i ovim putem pozvali građane u pomoć.

„Dragi prijatelji, sigurna sam da svi mi veoma često prolazeći našim gradom, jureći za svojim obavezama ili pak uživajući u opuštenoj šetnji, u svom zanosu ne obratimo pažnju na ljude oko nas.

Međutim, nekim ljudima je prijeko potrebno da ih primjetimo. Veoma rado ću vam ispričati o jednoj takvoj osobi koja je mene očarala svojom blagošću, nenametljivošću i pozitivnim stavom, pokraj sve muke koja ju je u životu snašla. Njeno ime je Stoja.

Ta mila, nasmiješena žena sitne građe, i po kiši i suncu i snijegu, sjedi na zemlji, u tišini pokazujući svoju tablu na kojoj moli prolaznike za malo para.

Stoja je skromna, kaže da joj je dovoljno da u danu pojede tanjir graha, ako joj dobri ljudi daju dovoljno novaca za to. Raduje se ručku nedjeljom u Mozaikovoj javnoj kuhinji, kaže da joj mnogo znači.

A Stojina najveća muka je ustvari to što nema smještaj, mjesto gdje će prespavati noć.

Dragi naši prijatelji, za prenoćište ovoj ženi je dovoljno svega 6 maraka za jednu noć. Zahvaljujući vašim donacijama, Mozaik je Stoji uspio uplatiti 20 noćenja u privatnom smještaju. Za dalje ne znamo, kako ni gdje je smjestiti, ali jedno sigurno znamo – mi je nećemo napustiti, piše u objavi.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button