Politika

Pandurević: Dodikova priča je budalaština

Potpredsjednica SDS-a i šefica Kluba poslanika ove stranke u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević ne želi komentarisati tvrdnje predsjednika RS Milorada Dodika o tome da je “jedan ambasador u BiH prije 15 dana tražio od jednog tužioca BiH da uhapsi rukovodstvo RS”.

“Ne bih to komentarisala, jer ne želim da njegovim budalaštinama dajem na značaju. Svašta ćemo se još naslušati od Dodika, koji pokušava sve kako bi skrenuo pažnju sa činjenice da nema kandidata za predsjednika RS na predstojećim izborima”, poručila je Pandurević u izjavi za Vijesti.

Loading...

Kako je istakla, svi SNSD-ovi potencijalni kandidati “u žestokom su minusu” u odnosu na predsjednika SDS-a i kandidata Saveza za promjene Vukotu Govedaricu.

“Osim toga, Dodikova istraživanja govore da će ga Mladen Ivanić ‘pomesti’ na izborima”, dodala je potpredsjednica SDS-a.

Pandurević je poručila da bi Dodik “da ima imalo morala i da smo demokratsko društvo, danas zauvijek napustio politiku, nakon sinoćnjih javnih optužbi za reketiranje privrednika”.

Ona se, naime, osvrnula na izjave vlasnika nekada uspješnog preduzeća za preradu drveta “Drvolik” iz Rogatice Miladina Pandurevića, koji je sinoćnjoj emisiji na BN televiziji istakao da je nekadašnji privredni gigant danas “mrtvo slovo na papiru”, optuživši trenutnu vlast u RS za propast proizvodnje.

On je između ostalog rekao da režim traži poslušne ljude i da je morao platiti reket u iznosu od 250.000 KM.

“Platio sam reket da bi mi dali kredit jer nisam imao drugog izbora nego da se povinujem, da dam koliko su ljudi tražili. To sam morao jer mi je izgorjela firma koja mi život znači. Novac sam dao čovjeku da odnese Mati Đakoviću”, naveo je Miladin Pandurević.

(vijesti.ba)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!