Politika

“Tužilaštvo da reaguje, čovjek javno na televiziji rekao da je reketiran”

Saopštenje SDS:

Javno iznijeta tvrdnja vlasnika „Drvolika“ Miladina Pandurevića da je morao platiti reket u iznosu od 250.000 KM kako bi dobio kredit Investiciono-razvojne banke Republike Srpske pokazuju pravo lice režima. Pozivamo Tužilaštvo Republike Srpske da konačno otvori oči i hitno procesuira reketaše čija imena Pandurević nije tajio.

Loading...

Privrednici koji su primorani da plaćaju reket da bi mogli da dobiju kredit i da nastave sa poslovanjem sigurno nisu u istom položaju kao i djeca reketaša i režimskih moćnika koja preko noći dobijaju milionske iznose, a potom osnivaju firme koje dobijaju najunosnije poslove u Republici Srpskoj. Igor Dodik sigurno nije morao da plati reket da bi dobio kredit IRB-a za uzgoj voća jer je „dobar momak i ne drogira se“ kako to reče njegov otac.

Kada bi Republika Srpska bila pravna država, odgovorni za uzimanje reketa bi odgovarali odmah. Kada bi Republika Srpska bila demokratsko društvo, njen predsjednik bi podnio neopozivu ostavku i napustio bavljenje politikom nakon ovih optužbi. Zbog ovakvog stanja i ovakvih pojava u Republici Srpskoj redovi ispred stranih konzulata i ambasada su sve duži i duži. Zato društvo mora reagovati kako bi političke reketaše poslali gdje im je mjesto, a mladima omogućili da žive i rade u Republici Srpskoj.

Saopštenje PDP:

Pozivamo Tužilaštvo Republike Srpske da otvori istragu u vezi sa navodima koje je na BN televiziji iznio vlasnik nekadašnjeg privrednog giganta za preradu drveta „Drvolik“ Miladin Pandurević, s obzirom na to da je na indirektan način optužio pojedince iz vrha vlasti Republike Srpske da su od njega uzeli reket u iznosu od 250.000 KM.

Navodi koje je vlasnik ovog preduzeća iznio su skandalozni, zbog čega zahtijevamo od istražnih organa da ih hitno ispitaju i javnosti saopšte činjenice u vezi sa ovim slučajem.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!