Magazin

Drveni bicikl kruži Banjalukom

Banjalučanin Dean Rudez (22) napravio je unikatni drveni bicikl koji ovih dana vozi po gradu i plijeni pažnju sugrađana.

Kada je spojio ljubav prema biciklizmu, drvo i tri mjeseca strpljivog rada, ovaj mladi Banjalučanin dobio je nesvakidašnje prevozno sredstvo, koji mu ne služi samo za ukras.

Loading...

Rekreativno se bavim biciklizmom i veliki sam ljubitelj bicikala, pa mi je ideja da napravim unikatni bicikl došla spontano. Jedan dan sam krenuo na vožnju biciklom koji je bio parkiran pored drveta i jednostavno stvorila se ideja da se te dvije stvari mogu spojiti – priča Rudez za SRPSKAINFO.

Svaki detalj, osim guma i lanca, na ovom dvotočkašu, pažljivo je napravljen od drveta, a Rudez je pažnju posvetio baš svim sitnicama. Da se ideja sprovede u djelo, trebalo je 3 mjeseca, s tim da je na svom biciklu radio koliko je imao slobodnog vremena.

Sve je rađeno iz glave, upravo zato sam imao i gubitke u vremenu, jer se dešavalo da jedan dio radim 7 dana i tek kad ga završim vidim da bi mogao to uraditi na drugi način – kaže ovaj kreativni Banjalulčanin, te dodaje da je neke dijelove radio ponovo, ako bi mu se učinilo da to može i bolje izgledati.

Umjesto metala i plastike, na Dejanov biciklu nalazi se pretežno hrast, ali ima i nekim dijelovima ima i drugih vrsta drveta.

Sugrađani oduševljeni

Sa svojm unikatnim prevoznim sredstvom, kaže, pažnju privlači gdje god se pojavi.
Svuda izaziva pažnju. Teško je proći bilo kuda da me neko ne zastavi i ne pita nešto o biciklu. Ljudi žele da se slikaju pored njega, ili da ga probaju da ga voze. Kada sam prije nekoliko dana prvi put prošao gradom stvarno sam se iznenadio koliku pažnju je bajk napravio i to kod svih generacija – kaže Rudez.

Sljedeći bicikl sa kabinom

Drveni dvotočkaš pokazao se kao odlična ideja, zbog toga Dejan, ne planira stati sa sprovođenjem svoji planova u djelo.

– U budućnosti planiram praviti još jedan bicikl koji je predviđen za zimu. Imaće kabinu, pa čak i grijanje pomoću plinske boce, tako da se može voziti u svim vremenskim uslovima – kaže ovaj mladić, kojem ideja zasigurno ne nedostaje.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!