Banjaluka

Pripreme za novu poslovnu zonu kod “Jelšingrada”

Intenzivirane su aktivnosti na pripremi i otvaranju nove banjalučke poslovne zone kod “Jelšingrada” koja bi trebalo da bude spremna za ulazak investitora u drugoj polovini naredne godine, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Izmijenjeni regulacioni plan za ovo područje, što je bio i osnovni preduslov za uređenje i infrastrukturno opremanje ove lokacije, naći će se na dnevnom redu decembarske sjednice Skupštine grada.

Loading...

Načelnik gradskog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić rekao je Srni da se očekuje da ovaj plan dobije podršku i da je, u međuvremenu, pokrenuta javna nabavka za izvođenje radova na uređenju građevinskog zemljišta za ovu novu poslovnu zonu.

U planu je da se nova poslovna zona prostire na dvije lokacije površine 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu auto-puta, pruge i međunarodnog aerodroma.

Laketić je rekao da će grad izgraditi neophodnu infrastrukturu za funkcionisanje i ove poslovne zone.

Istovremeno, grad Banjaluka nastavlja da ulaže u razvoj poslovne zone u Ramićima, tako da je za narednu godinu planirana izgradnja potrebne infrastrukture kako bi se preostale građevinske parcele pripremile za buduće investitore i time dobilo što više novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!