Banjaluka

Do Dana grada, novi kružni tok kod “Mljekare”

Nova montažna kružna raskrsnica na Malti, u blizini nekadašnje “Mljekare”, biće instalirana do kraja idućeg mjeseca, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Na ovoj lokaciji, odnosno ukrštanju prometnih ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, biće ugrađena montažna raskrsnica. Ovih dana izabran je i izvođač radova, a vrijednost nabavke iznosi 37.000 KM.

Prema projektu, novi kružni tok imaće jednu saobraćajnu traku.

– Na ovoj lokaciji će najprije biti ugrađen novi asfaltni sloj jer je postojeći oštećen i pojavili su se kolotrazi, a zatim ćemo ići u postavljanje montažne raskrnice – ističe Slaviša Sandić, načelnik Ođeljenja za saobraćaj i puteve.

Ova raskrsnica bi trebalo da bude u funkciji do kraja aprila.

Slična, montažna raskrsnica gradiće se uskoro i u Obilićevu na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom. Ovo ukrštanje će u budućnosti biti od velikog značaja pošto se u ovom dijelu grada očekuje znatno povećanje prometa, po skoroj izgradnji nedostajućeg dijela Istočnog tranzita i Zelenog mosta.

– Za razliku od one kod “Mljekare”, ova raskrsnica imaće dvije saobraćajne trake. U okviru raskrnice će se posebna pažnja obratiti i na uklapanje biciklističkih traka i pješačkih staza- rekao je Sandić.

U okviru napora za rasterećenje saobraćaja, ovih dana će biti raspisana i javna nabavka za izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!