Politika

Banjaluka: Centralno obilježavanje Dana vojske Srpske 11. maja

Nizom dešavanja u Banjaluci će biti obilježen 12. maj, Dan Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i Dan Vojske Republike Srpske.

Centralna manifestacija biće održana u petak, 11. maja u kasarni “Kozara” u Banjaluci gdje se očekuje prisustvo najviših predstavnika političkog, javnog i kulturnog života, predstavnici udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u BiH, te brojne druge zvanice.

Loading...

Svečanost će početi u 11.00 časova, najavljeno je iz Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.

Obilježavanje 12. maja počeće manifestacijom “Dan otvorenih vrata”, koja će u utorak, 8. maja biti upriličena u kasarni “Kozara”, gdje će istog dana biti prikazan i dokumentarni film “Nebo nad Bjelovarom”.

U četvrtak, 10. maja, u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci biće služen parastos poginulim borcima Vojske Republike Srpske i civilnim žrtvama odbrambeno-otadžbinskog rata, nakon čega je planirano polaganje vijenaca na groblju Sveti Pantelija.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!