Banjaluka

Mještani Čokora dobijaju vodu

Mještani Čokora, odnosno zaseoka Macanovići, ove godine bi konačno mogli riješiti decenijski problem sa vodosnabdijevanjem, nakon što bi uskoro trebalo da krene izgradnja lokalnog vodovoda, u dužini od oko jednog kilometra.

Ovaj projekat povezan je sa velikim projektom „Crno vrelo“, po čijoj realizaciji bi trebalo biti trajno riješeno vodosnabdijevanje za 20.000 stanovnika rubnih područja Banje Luke i Prijedora.

Loading...

Nadležne gradske službe provele su javnu nabavku i ovih dana izabrano je za izvođača radova preduzeće „Hidrosplet“ d.o.o. Laktaši. Vrijednost ovog posla je oko 55.000 KM.

Kako su pojasnili u Odjeljenju za komunalne poslove, predmetna lokacija planiranog vodovoda obuhvata potrošače na trasi od Čokorskih polja do zaseoka Macanovići.

-S obzirom na to da postoje uslovi za proširenje ovog cjevovoda, predviđena je izgradnja sekundarnog kraka profila 110 mm u dužini od oko jednog kilometra. Ovaj cjevovod bi bio u vodovodnom sistemu „Subotica“ sve do realizacije podsistema „Zvijezda“ regionalnog vodovoda „Crno vrelo“, kada će se ovaj cjevovod prespojiti na podsistem „Zvijezda“ čime bi se trajno riješio problem vodosnabdijevanja potrošača u ovom kraju – kazali su u nadležnom odjeljenju.

Foto: Ilustracija

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!