Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Sud BiH kaznio advokata iz Banjaluke, razlog…

Sud BiH kaznio je advokata iz Banjaluke Slobodana Perića. Kaznio ga je jer je javno rekao da se Srbima pred ovim sudom ne sudi, već da se osuđuju.

Zbog svojih riječi dužan je da plati tri hiljade maraka. Perić kaže, ovo je prvi put da advokat mora da plati Sudu zato što brani svog klijenta. Dok je branio Milorada Glamočaka, rekao je da je za njegovu osudu bilo dovoljno da neko “upre prstom u njega”.

“Ovakav zaključak Vijeća bio bi smješan da nije posljedica uobičajne prakse Suda i Tužilaštva BiH kada treba optužiti nekog od pripadnika srpskog naroda, ovako je samo dokaz da politika još uvijek nije izašla iz Suda i Tužilaštva BiH. Kada treba neko odgovarati za zločine počinjene nad Srbima niti jedan dokaz nije dovoljan, a kad treba optužiti i osuditi pripadnika srpskog naroda dovoljno je da neko “upre prstom u njega””, naveo je Perić u tekstu odbrane.

Zbog ovih riječi, Slobodan Perić je dobio novčanu kaznu. On kaže da bi radije proveo 30 dana u zatvoru nego što bi Sudu platio i jednu marku.

“Nema te kazne koja može promijeniti moje uvjerenje o onome kada su ovakve stvari u pitanju. 12 godina sam tamo i svakodnevno gledam dvostruke standarde i gdje god mi se ukaže prilika ukazujem na to”, naveo je Slobodan Perić, advokat.

Perić kaže da se ne kaje zbog svojih riječi. Rekao je ono što znaju i ptice na grani, a to je da za Srbe nema pravde kada se sudi o prošlosti.

“Sud BiH je zauzeo nekakav stav da su Srbi napali Bosnu i tako postupa u sve jednom predmetu ratnih zločina. Te takozvane famozne utvrđene činjenice su najveće zlo i razlog zašto su Srbi najviše zatvora dobili tako da se u svim predmtima protiv Srba sudi za zločin protiv čovječnosti”, rekao je Perić.

Sud BiH je navode Slobodana Perića ocijenio kao grubo vrijeđanje ugleda i dostojanstva Suda. U obrazloženju svoje mjere navode da Perićeve riječi prevazilaze granice slobodnog izražavanja i da imaju za cilj rušenje sudskog autoriteta. Perić im poručuje da zna da je Sud BiH institucija koja se ne može ignorisati, ali se isto tako , ne mogu ignorisati ni neustavne odluke sudija.

(atvbl.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button