Politika

Cvijanović: Institucije da utvrde istinu o smrti Davida Dragičevića

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su nadležne institucije dužne da dođu do istine o smrti mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića i da tu istinu predoče svima, odnosno cijelom društvu.

“Kao majka, građanin i premijer mogu da kažem da roditelji Davida Dragičevića, građani i javnost imaju pravo da saznaju istinu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Loading...

Odgovarajući na pitanje zašto se nije oglašavala o smrti Davida Dragičevića, Cvijanovićeva kaže da do sada nije davala izjave upravo iz tog razloga da neko ne bi pogrešno razumio, jer njena namjera nikad nije da pravi politikantstvo od teških situacija, te da je “tanka linija” kada se jedan političar oglasi o osjetljivim temama ili pitanjima.

“Prvo ja ni ne znam te stvari, niti treba da ih znam, a druga stvar – onaj ko zna, ne treba da ih dijeli a da prethodno ne prođe određene procedure. Uvijek me užasavaju ljudi koji izlaze iz svojih okvira i ulaze u bilo kakva komentarisanja”, rekla je Cvijanovićeva, napomenuvši da tu ne misli konkretno na ovaj slučaj jer je gubitak mladog života veoma osjetljivo, strašno i bolno za svakog čovjeka, već uopšteno na činjenicu da mnogi komentarišu pitanja o kojima ne znaju ništa.

Ona je istakla da je gubitak mladog života tragičan za roditelje, ali i za društvo koje mora da reaguje jer ovakve situacije dotiču svakog normalnog čovjeka.

Cvijanovićeva je ponovila da očekuje da nadležni rade svoj posao, jer su dužni da dođu do istine i podijele je sa građanima, te da tužilaštvo adekvatno reaguje.

Ona kaže da se nikada nije miješala u rad drugih institucija, niti nekome sugerisala kako da radi svoj posao, jer ne dozvoljava ni da nju zovu i govore joj šta da radi kao predsjednik Vlade.

Na pitanje novinara da prokomentariše ocjene funkcionera SNSD-a Milana Tukića na društvenim mrežama kojima je proteste u Banjaluci uporedio sa sanatorijumom, Cvijanovićeva je naglasila da kao predsjednik Vlade ne treba da komentariše tuđe “tvitove”.

“Zašto bih ja to radila i ne znam šta mi dobijamo time? Ne želim da komentarišem tuđe stavove, lična mišljenja ili doživljaje određenih stvari. Meni je dovoljno da imam svoje stavove i što imam očekivanja i od institucija i od društva u cjelini. Stvari o kojima se ja kao predsjednik Vlade mogu da oglašavam tiču se aktivnosti Vlade, kojih je veoma mnogo, i ja o tim stvarima dajem svoju ocjenu”, rekla je Cvijanovićeva.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!