Magazin

Ova serija je obilježila mnoga djetinjstva, ko se sjeća? (VIDEO)

Umjesto psa i vuka, sada laku noć djeci žele “Maša i medvjed”, “Patrolne šape”, “Pepa prase”… A koliko vas je nakon lijepog i dragog crtaća “Laku noć djeco” rado odlazilo na spavanje?

Loading...

“Laku noć, djeco“ je bila serija u kojoj su likovi lutke – životinje u šumi, namijenjena najmlađoj djeci pred odlazak na spavanje. Bio je to jako lijep i nježan prikaz životinja putem lutaka, gdje su životinje u šumi prikazane kao prijatelji i jedna velika porodica.

Emitovao se na televiziji Beograd (RTB, kasnije RTS – TVB) oko 19:05, a trajanje jedne epizode je bilo između četiri i šest minuta.

Glasove životinjama su pozajmljivali glumci Dragan Laković (Lav), Predrag Pepi Laković (Meda), Branimir Brstina (Vuk), Danica Maksimović (Lisica), Tatjana Lukjanova (Miš), Vlastimir Đuza Stojiljković (Zec, Gavran, Mačak), Ljubiša Bačić (Magarac, Pas)…

Svaka epizoda je počinjala riječima: “Vuk ti reče dobro veče”, a završavala pjesmicom “Laku noć” nakon čega su najmlađi odlazili u krevet.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!