Politika

Košarac: Mektić huška građane na institucije Srpske

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac najoštrije je osudio direktno i otvoreno miješanje ministra bezbjednosti u Savjetu ministara i šefa Izbornog štaba SDS-a Dragana Mektića u “slučaj Dragičević”.

“Mektić je u nekoliko navrata prisustvovao okupljanju građana i članova grupe ‘Pravda za Davida’, a njegove neodmjerene, neistinite i klevetničke izjave bile su u funkciji pogoršavanja situacije i huškanja građana na institucije Republike Spske. Nezapamćen je slučaj da ministar bezbjednosti daje izjave kojima svjesno pogoršava bezbjednost građana i institucija, a upravo je to ono što Mektić radi”, upozorio je Košarac.

Prema njegovim riječima, Mektićeva izjava da SDS stoji iza svakog poteza kojeg povlači Davor Dragičević jasno govori o politizaciji “slučaja Dragičević” i, kako je naglasio, više nego morbidnog pokušaja iskorištavanja tragične smrti Davida Dragičevića u političke svrhe.

“Pitam se koji su to resursi kojima SDS raspolaže i koje će, kako Mektić kaže, staviti na raspolaganje ako policija krene na narod. I ko je ikada iz policije rekao da će na bilo koji način sprečavati građane da na miran način izražavaju protest? Ili, možda, Mektić i njegovi nalogodavci, koji nisu sa ovih prostora, imaju namjeru da isprovociraju incidente upravo tim resursima kojima raspolažu”, istakao je Košarac.

On je dodao da “Mektićevi potezi i izjave predstavljaju nastavak specijalnog rata, kojeg predstavnici takozvanog Saveza za promjene u posljednje tri i po godine iz Sarajeva vode protiv Republike Srpske i njenih institucija”.

“Godinama upozoravamo na takvu politiku predstavnika takozvanog Saveza za promjene, kojima je, nekoliko mjeseci uoči izbora, jedino preostalo da izazivaju incidente i love u mutnom u pokušaju da pridobiju naklonost građana. Građani treba da znaju da je riječ o političkim provokacijama i da policija Republike Srpske neće preduzimati aktivnosti prema građanima koji, u skladu sa zakonom, imaju pravo na mirne proteste”, zaključio je Košarac.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!