Politika

MUP RS: Mektić prikuplja političke poene pokušavajući da uvede anarhiju u Srpskoj

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske demantuje i osuđuje navode ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića o mogućnostima da “policija krene na narod”, te ističe da je policija Srpske uvijek djelovala u interesu građana Srpske i nastaviće da služi građanima i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske.

“Takođe, iznošenje pretpostavki od Mektića da je Ministarstvo umiješano u slučaj Davida Dragičevića, koji je on okvalifikovao kao ubistvo, kao i da je značajno doprinijelo da se ovaj slučaj ne rasvijetli, predstavlja najneprimjereniji i najgrublji način optuživanja Ministarstva, bez ijednog dokaza”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Loading...

Iz MUP-a navode da Mektić, od svog prvog pojavljivanja na skupu na Trgu Krajine kada je obećao da će dati sve resurse i kapacitete Ministarstva bezbjednosti BiH da bi riješili slučaj pokojnog Davida Dragičevića, pa do sinoć kada je obećao podršku i sve resurse SDS-a ako policija krene na narod – nije uradio ništa da bi doprinio rasvjetljavanju ovog slučaja.

“Ovo je samo retorika Mektića, bez ikakvog praktičnog značaja za rješavanje slučaja. Šta više, ova retorika je kontraproduktivna i kod građana stvara strah i nepovjerenje u sopstevene institucije”, ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a navode da ovo nije prvi put da Mektić prikuplja političke poene za sebe i svoju stranku pokušavajući da uvede anarhiju u Srpskoj i stvarajući jaz između građana i institucija Republike Srpske.

“Ali, korištenje tragične pogibije dvadesetjednogodišnjeg mladića je daleko najmorbidniji pokušaj”, zaključuju u MUP-u.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!