Banjaluka

Radno vrijeme trgovina 9. maja

Na dan republičkog praznika – Dan pobjede nad fašizmom, u srijedu 9. maja, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade i:

– trgovinski objekti pravnih lica i preduzetnika u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe);

Loading...

– prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom;

– prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare).

Ovo je u skladu sa zaključkom gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, kojim se daje mogućnost rada na dan republičkog praznika – 9. maja.

Inače, 9. maja u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke rade:

-u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama;

– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili na dan republičkog praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

Gradska uprava ne radi 9. maja

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, zbog obilježavanja republičkog praznika Dana pobjede nad fašizmom, 9. maj je neradni dan u Gradskoj upravi Grada Banja Luka.

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!