Banjaluka

Grad Banjaluka od juna plaća trening djeci: Poziv organizacijama da se prijave

Gradska uprava će u ovoj godini sa 50.000 KM sufinansirati članarine u sportskim organizacijama za djecu u nižim uzrasnim kategorijama, kroz projekat „Sport dostupan djeci“.

Nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport raspisalo je danas javni poziv za učešće u realizaciji ovog projekta i pozvalo sportske organizacije da do 18. maja podnesu zahtjeve za subvencionisanje članarina.

Ovim projektom, koji se po prvi put realizuje u Banjoj Luci, želimo da sport približimo što većem broju djece kroz sufinansiranje članarine u sportskim organizacijama za djecu nižih uzrasnih kategorija koja su u sistemu takmičenja – kazao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je istakao da je ovaj projekat jedan od važnijih dijelova Programa razvoja sporta grada za period 2018 – 2022. godine, te da vjeruje da će ovom novinom gradske administracije biti zadovoljni i roditelji, koji će kroz program sufinansiranja članarina biti znatno rasterećeni.

-Po našim procjenama, kroz ovogodišnji program trebalo bi da prođe značajan broj mladih sportista kojima će biti pružena šansa da se bave sportom u svojim klubovima gdje im je to dostupno odnosno da se sportom mogu baviti oni koji to žele, a ne samo oni koji mogu da plate – kazao je Banjac.

Prema njegovim riječima, plan je da od juna pa do kraja godine, Grad sufinansira članarine u sportovima prve i druge kategorije, odnosno za atletiku, košarku, odbojku, rukomet, fudbal, plivanje, tenis, biciklizam, vaterpolo, gimnastiku, kajak-kanu, karate, stoni tenis, džudo i šah.

Banjac je, ovom prilikom, pozvao sportske organizacije, koje imaju pravo učešća u navedenom projektu, da se prijave na javni poziv i na taj način daju svoj dopirnos u realizaciji ciljeva Programa razvoja sporta grada Banja Luka, odnosno uključivanja što većeg broja djece da se bave sportskim aktivnostima.

Prijavljivanje na javni poziv vrši se u skladu sa propisanim obrascem SČ – Sportske članarine – Zahtjev za učešće u realizaciji projekta “Sport dostupan djeci“.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!