Sport

Mlade džudistkinje sestre Simić iz Banjaluke broje medalje

Sestre Tea i Mia Simić iz Banjaluke jedne su od najmlađih džudistkinja koje se takmiče u gradu na Vrbasu i pri tome osvajaju medalje na domaćim i inostranim takmičenjima.

Na internacionalnom turniru u Švajcarskoj starija Mia (8) stigla je do zlatnog odličja, a mlađa Tea (7) do srebra. Na prvenstvu Republike Srpske Tea je postala šampion i stigla do drugog mjesta u BiH, dok je Mia na istim takmičenjima stigla do srebrnih medalja. U Švajcarsku su putovale sa ekipom Soko M iz Prnjavora.

Loading...

– Nastup u Švajcarskoj pokazao je koliko su djevojčice napredovale do sada i vidi se velika razlika u kvalitetu u odnosu na ostale takmičare koji su stigli iz nekoliko evropskih zemalja, tako da sam veoma ponosan na njihove borbe i nastupe. Osim njih dvije, u Švajcarskoj je nastupio i naš član Adrijan Đurđević, koji je osvojio zlatnu medalju u uzrastu do deset godina – rekao je otac djevojčica Dalibor Simić.

On je istakao da će u narednom periodu pokušati da nastupe na što većem broju turnira.

Bez ičijeg pritiska njih dvije same su izabrale sport kojim će se baviti i za godinu i po, koliko treniraju, osvojile su čak 48 medalja na različitim takmičenjima. Raduje me to što ih ne treba opominjati za treninge i sedmično imaju pet ili šest treninga, što mnogo zavisi od školskih obaveza. Imaju dobre uslove za rad, dobrog trenera i vjerujem da će samo napredovati jer se vidi da su mnogo posvećene džudu. Jedan od naših ciljeva je da ispoštujemo sva takmičenja koja budu održavana u BiH, a pokušaćemo da idemo i na takmičenja u regionu, gdje ćemo vidjeti koliko smo napredovali – kazao je Simić.

Novi klub

Nakon što su trenirale u Zvijezdi, postale su članice novog kluba Kodokan, koji je još u osnivanju.

– Sa starim klubom ostali smo u dobrim odnosima i za sada želimo da stvorimo novi tim i pojačamo zdravu konkurenciju u našem gradu. Sa nama kao glavni trener radi Vanja Mandić, od koje svi imaju mnogo da nauče, a imaćemo još dva trenera – rekao je Simić.

(glassrpske.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!