Politika

MUP RS osudio “neistinite optužbe na račun policijskih službenika”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske osuđuje iznošenje “lažnih optužbi pojedinaca i medija da su policijski službenici na bilo koji način doprinijeli tragediji Davida Dragičevića, odnosno sabotirali prikrivanje rasvjetljavanja ovog slučaja”.

Iz MUP-a Srpske posebno se osvrću na navode Davora Dragičevića, koje su prenijeli mediji, da je “policijski službenik Gorana Rečević prijetila određenom licu s ciljem uticaja na njegovu izjavu koju je dao u svojstvu svjedoka”.

U saopštenju iz MUP-a ističu da su na ovom predmetu direktno bila angažovana 22 policijska službenika i pet rukovodnih radnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka.

“Policijski službenici su u okviru ovog predmeta uzeli 88 izjava od lica u svojstvu svjedoka, obavili 40 informativnih razgovora sa licima o čemu su sačinjene službene zabilješke, izvršili poligrafsko testiranje većeg broja lica, izvršili izuzimanje video nadzora u Banjaluci na osnovu kojih je utvrđeno kretanje pokojnog Davida Dragičevića u noći tragičnog stradanja, izvršili radnje uviđaja uz nadzor nadležnog tužioca, te sve uredno zadokumentovali i uz Izvještaj dostavili nadležnom Tužilaštvu”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a naglašavaju da je svako lice koje je saslušano u svojstvu svjedoka poučeno o svojim pravima i obavezama u smislu odredaba Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske što je potvrdilo svojim potpisom na zapisnik.

Uz sve to, dodaje se u saopštenju, uvažen je zahtjev Davora Dragičevića, čime je napravljen i presedan, te je predmet predat u nadležnost i dalji rad pripadnika Uprave kriminalističke policije.

“Prateći javne istupe, kao i oglašavanja na društvenim mrežama, zaključili smo da određena lica i grupe, koje su se našle u predmetima obrade samog Ministarstva, koriste tragičnu smrt Davida Dragičevića da bi vršili pritisak na rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, ističe se u saopštenju.

I MUP-a Srpske poručuju da će bez obzira na sve pritiske nastaviti rad na svim predmetima u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!