Politika

Govedarica: Smatram da je David ubijen

Šef Kluba SDS-a Vukota Govedarica smatra da najmanje jedna osoba iz Vlade zna da li je sve rađeno u skladu sa zakonom i odgovorno u istrazi u predmetu Davida Dragičevića.

On je dodao da je siguran da je ta osoba ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ali da to možda zna i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Loading...

“Nemam sumnju da znate šta se sve desilo u slučaju tragičnog gubitka mladog života u Banjaluci”, rekao je Govedarica.

On je uvjeren da je istraga rađena neprofesionalno i smatra da je David ubijen.

“To je moje mišljenje i iznosim ga u ovom parlamentu, javno ga saopštavam za razliku od mnogih koji nemaju ovdje hrabrost da iznesu svoje mišljenje”, rekao je Govedarica i upitao Lukača ko je zakazao i zbog čega konferenciju za novinare 26. marta na kojoj je učestvovao načelnik jedne od uprava MUP-a i patolog.

Kasipović: Tužilaštvo treba da završi svoj posao

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je večeras da tužilaštvo mora završiti svoj posao kada je riječ o tragičnoj smrti Davida Dragičevića i pozvao narodne poslanike da ne prebacuju odgovornost na nekog drugog.

“Jedina uloga Vlade jeste da ako treba resursa vidimo šta je to i da ne štedimo i dođemo do istine”, rekao je Kasipović na posebnoj sjednici na kojoj se razmatra stanje bezbjednosti u Banjaluci i Srpskoj – „Pravda za Davida – pravda za sve“.

Poslanik PDP-a Milan Švraka smatra da bi raspravu trebalo da vode, prije svega kao roditelji, jer je činjenica da su svi ovdje radi pravde i istine.

On je naveo da nije zanemarljiv broj onih koji podržavaju grupu “Pravda za Davida” i da je to posljedica nepovjerenja u institucije.

“Povjerenje je narušeno zbog svega što se dešava u protekla dva mjeseca”, rekao je Švraka, javlja Srna.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da bi šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica, ukoliko ima saznanja da je David Dragičević ubijen, morao to da saopšti nadležnom tužilaštvu.

“Već jednom sam govorio o glavnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ali očito je da Govedarica neće da čuje ono što je istina. Rekao sam da se može provjeriti ono o čemu sam pričao sa Lepirom, a pričali smo da je potrebno da tužilaštvo javnosti saopšti činjenice koje zna i svi to tražimo, što nije pritisak na ovu instituciju”, rekao je Lukač u Narodnoj skupštini.

On je konstatovao da bi ozbiljan čovjek morao da ima određena saznanja da bi tvrdio da je počinjeno ubistvo, prenosi “Srna”.

“Da li vi prikrivate nekoga, da li ste saučesnik? Otiđite u nadležno tužilaštvo pa kažite ko je ubica, ako znate”, rekao je Lukač replicirajući Govedarici nakon njegove tvrdnje da “najmanje jedna osoba iz Vlade zna da li je sve rađeno u skladu sa zakonom i odgovorno u istrazi u predmetu Davida Dragičevića”, te da je siguran da je “ta osoba ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ali da to možda zna i premijer Srpske Željka Cvijanović”.

Lukač je naveo da bi Govedarica, kada priča o poštenju, morao da odgovori zašto je pobjegao sa lica mjesta nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću službenim automobilom.

“Vi koji ste položili zakletvu, ovo ste uradili. Nemojte da pričamo o tome šta ste doprinijeli ovoj državi i uradili i što u rodnom mjestu imate nadimak `tip petsto`. Kada je nešto trebalo uraditi za ovu državu pobjegli ste, ja sam ostao, nisam htio da budem dezerter i kukavica i dao sam dijelove tijela za Republiku”, naglasio je Lukač, javlja Srna.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!