Politika

Lukač odbacio optužbe i najavio tužbe protiv onih koji ih iznose

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač odbacio je danas sve optužbe na njegov račun i na rad MUP RS, nazvavši da se radi o lažima.

“Sve je laž i svi koji me optužuju će morati to da dokažu na sudu”, kazao je Lukač u obraćanju poslanicima, navodeći da je skinuta tajna sa svih dokaza do kojih sz došli istražni organi.

Loading...

On je rekao da je on i njegova porodica meta napada od pojedinaca i na društvenim mrežama…

Optužio je pojedince da instruišu oca stradalog Davida, navodeći da je tražio od Tužilaštva da iste ispita, ali su odbili jer nisu, kako su rekli, relevantni.

Obraćanje je počeo i otac stradalog studenta Davida Dragičevića, koji je rekao nisam terorista, niti sam član i jedne političke stranke. I ovom prilikom je optužio Dragana Lukača, Darka Ćuluma, Darka Ilića i tužiloca Dalibora Vreće . .

Ponovo je ustvrdio da su njegovog sina ubili na brutalan način…”Moj sin je tražio pravdu za druge stradale i sam je od istih ubijen…”., kazao je Davor i ilustrovao to mnogim dokazima…

“David nije lopov ni narkoman” kazao je Davor i ponovo ustvrdio da je njegov sin ubijen. Tražim istinu i pravdu i ko je god umiješan u ubistvo da odgovara”, rekao je Davor Dragičević.

U Banjaluci počelo posebno skupštinsko zasjeanje posvećeno bezbjednosnoj situaciji u Banjaluci i u Republici Srpskoj s akcentom na nerazjašnjenu smrt banjalučkog studenta Davida Dragičevića, Skupštinskom zasjedanju prisustvuje i otac stradalog mladića Davor Dragičević.

Nakon usvojenog dnevnog reda, poslanicima se obraća predsjednik PDP i poslanik te stranke Branislav Borenović u ime predlagača, opozicije, koji su inicirali ovu sjednicu.

Borenović je rekao da danas govori kao čovjek i kao otac a ne kao predstavnik jedne političke grupacije, obrćajući se roditeljima, majkama i očevima, kao i ocu Davoru koji je izgubio sina pod nerazjašnjenim okolnostima.

On je potvrdio da ga je prethodno kontaktirao otac stradalog mladića Davor Dragičević da pomogne u traženju istine oko smrti njegovog sina.

Kazao je da očekuje danas da će biti postignuto jeidnstvo i da ne razumije strah i ponašanje vladajućih prema ovima koji traže samo istinu i pravdu.

“Nama je potrebna istina”, rekao je Borenović i naveo da je bila kobna pres konferencija koju je organizovao MUP nakon nalaska tijela Davida Dragičevića kada je rečeno da je on izvršio samoubistvo.

“Ako je to greška, šta je istina i zašto se ovoliko ćuti”, pitao je Borenović i naveo da kod građana banjaluke vlada veliki strah i zbunjenost svim ovim što se desilo.

Borenović je rekao da se mora vratiti povjerenje u institucije RS, navodeći da vjeruje da u njima postoje ljudi koji rade po zakonu.

Treba nam istina koja je možda bolna za nekog, a za druge lijek, jer je to jedini način da se vratimo na pravi put”, kazao je Borenović i naglasio da je sjednica posebna sazvana na zahtjev oca i građana koji hoće istinu.

Obraćanje je počeo i otac stradalog studenta Davida Dragičevića…

(BN TV)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!