Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Kuglanje: “Vrbas” jedini ženski klub u Banjaluci

Branka Kotur, sportsku razonodu pronašla je u kuglanju. Godinama je već član “Vrbasa” jedinog ženskog kuglaškog kluba u Banjaluci.

Kaže nam da se ovaj sport očas posla uvuče pod kožu. “Rijetki su oni koji su došli na jedan trening, a da se nisu vratili bar još nekoliko puta”, priča Branka. Kuglanje ne traži puno – tek dobru volju da se baviš sportom.

“Sport nije ograničavajući na životnu dob. Svi oni koji su zdravi i sposobni i koji to žele, mogu da kuglaju”, tvrdi Branka Kotur, članica Ženskog kuglaškog kluba “Vrbas”.

U “Vrbasu” je aktivno dvadesetak kuglašica. Imaju i takmičarku ekipu koja nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Svaki trening, kažu nam , prilika je za novo druženje. “Mi smo prava mala porodica”, uz osmijeh će Branka, koja nam otkriva i rak ranu ženskog kuglanja na ovim prostorima.

“U Republici Srpskoj ima veliki broj dobrih kuglašica, ali one nemaju klub. U našem savezu registrovana su samo dva ženska kuglaška kluba”, kaže Branka.

“A malo ima i krivice, vas novinara, što nas ne pratite dovoljno”, kritikuju nas kroz šalu što se kuglašicama ne daje više medijskog prostora. Zato su u “Vrbasu” odlučili da stvari uzmu u svoje ruke kako bi popularizovali žensko kuglanje. Po prvi put je organizovan turnir u Banjaluci. Branka Kotur i saigračice iz kluba, ugostile su ekipu “Minerala” iz Teslića, a onu notu “međunarodnog” prizvuka turniru, dale su kuglašice novosadske “Alimente” i tivatskog “Porta”.

(atvbl.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button