Banjaluka

Stiže voda u Čokore i u Podgrmečku ulicu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić ozvaničio je danas početak radova na izgradnji vodovoda u Čokorima, zaselak Macanovići, i u dva ogranka Podgrmečke ulice u MZ Lauš.

Kada je riječ o vodovodnoj mreži u Macanovićima, biće izgrađeno oko jedan kilometar vodovoda na trasi od Čokorskih polja do Macanovića, za šta je izdvojeno oko 55.000 KM.

Loading...

-Time bi se konačno riješio problem vodosnabdijevanja mještana u ovom kraju – kazao je gradonačelnik Radojičić i dodao da je sa mještanima razgovarano i o drugim prioritetima, koji se, prije svega, odnose na putnu mrežu za šta će se pokušati izdvojiti sredstava rebalansom budžeta.

Radićemo deset vodovoda na cijelom području Banje Luke, i upravo ove godine najveća ulaganja su nam u vodosnabdijevanje i u saobraćaj. Nastojimo da u svakoj mjesnoj zajednici rješavamo bar neki od problema – naglasio je Radojičić.

U Podgrmečkoj ulici predviđena je gradnja vodovodne mreže u dva ogranka te ulice, u ukupnoj dužini od oko 300 metara. Izgradnjom ovih krakova obezbijediće se kvalitetno i kontinuirano snabdijevanje vodom oko 20 domaćinstava koja su do sada ovaj problem rješavali izgradnjom tzv „javnih česmi“ zbog čega su se često javljali kvarovi i gubici vode na prkiljučcima. Vrijednost ovih radova je oko 33.000 KM.

Boban Kosić u ime Savjeta MZ Čokori zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku na početku ovih radova kojima će biti riješen višedecenijski problem mještana, te kazao da očekuje da će dobra saradnja sa administracijom biti i u narednom periodu.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!