Politika

Cvijanović: Plate će rasti; Opozicija: Sve je to predizborna kampanja

Opredjeljenje Vlade RS je da će plate rasti, kao i penzije, koje su već u par navrata povećane, tvrdi premijer RS Željka Cvijanović.

U obraćanju parlamentu rekla je da ne stoje primjedbe opozicije da je u RS ekonomski kolaps.

Loading...

“Prihodi rastu”, rekla je Cvijanović ističući da su to potvrdili i statistički podaci te da je opredjeljenje Vlade stabilnost prihoda i socijalni dijalog.

Prethodno je zamjenik šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić optužio vlast u RS da želi da zloupotrijebi sredstva iz rebalansa budžeta, ali i da nisu prikazali stvarno stanje sredstava, posebno u javnim preduzećima gdje su prisutni gubici i višak radnika.

“Ovo je predizborna kampanja i predstava za javnost”, naveo je Stanić tokom rasprave o predloženom rebalansu budžeta za ovu godinu koji je veći za 87 miliona KM i iznosi tri milijarde i 424 miliona KM.

Rekao je da opozicija smatra da Vlada loše radi.

“Pitam vas i zašto je postalo legalno u RS-u neplatiti porez i zašto to čine javne institucije. Dozvolili ste da radnici u RS 55 mjeseci nemaju plaćene doprinose”, ustvrdio je Stanić.

Njihove međusobne replike nisu prošle bez teških optužbi i riječi.

(Fena)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!